Performanțele elevilor tulceni la Olimpiadele din aria curriculară „Tehnologii” și la Concursurile pe meserii pentru învățământul profesional

După doi ani în care pandemia a oprit desfășurarea competițiilor școlare, în anul școlar 2021-2022, s-a reluat organizarea acestora, elevii cu interese și aptitudini deosebite având astfel, din nou, posibilitatea să își demonstreze performanța.

Olimpiadele din aria curriculară „Tehnologii” din anul școlar curent, destinate elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, învățământ liceal, dar și elevilor de gimnaziu, pentru disciplina Educație tehnologică și aplicații practice, s-au derulat prin parcurgerea a două etape – județeană și națională.

Etapa județeană s-a organizat, pentru elevii de liceu tulceni, la Liceul Tehnologic „Brad Segal” Tulcea, în data de 12 martie 2022, și a constat în susținerea unei probe multidisciplinare scrise, cu itemi din diverse module de specialitate studiate începând cu clasa a IX-a. Au participat 28 de elevi, pe 12 domenii de pregătire, dintre care 10 s-au calificat la etapa națională.

La etapa județeană a olimpiadei la disciplina Educație tehnologică și aplicații practice au participat 16 elevi din clasele V-VII, prin susținerea unei probe scrise. Trei dintre aceștia s-au calificat la etapa națională.

În perioada 18 – 22 aprilie 2022, s-a desfășurat etapa națională, care a constat în susținerea unei probe scrise și a unei probe practice. Dintre cei 13 elevi participanți de la diferite unități de învățământ din județul Tulcea, 6 au obținut mențiuni. Prin rezultatele lor, elevii au făcut cinste unităților de învățământ pe care le-au reprezentat: Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea (domeniul Economic, administrativ, comerț, clasa a XII-a și domeniul Turism și alimentație, clasa a XI-a), Liceul Tehnologic „Brad Segal” Tulcea (domeniul Protecția mediului, clasa a XI-a și a XII-a, respectiv domeniul Industrie alimentară, clasa a XII-a) și Școala Gimnazială „Nifon Bălășescu” Tulcea (Educație tehnologică și aplicații practice, clasa a V-a).

Concursurile pe meserii pentru învățământul profesional, organizate cu elevii claselor a XI-a, s-au derulat pe cele două etape, județeană și națională, prin susținerea unei probe scrise și a unei probe practice. La faza județeană au participat 4 elevi de la unități de învățământ din municipiul Tulcea, 2 dintre aceștia calificându-se la etapa națională.

La nivel național, elevul de la Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea, participant la concursul pe meserii, calificarea profesională Bucătar, a obținut premiul al III-lea.

Ne mândrim cu rezultatele elevilor noștri și apreciem efortul cadrelor didactice care i-au pregătit cu pricepere și responsabilitate. Le mulțumim pentru munca depusă și le dorim succes în viitor!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.